POH-GGZ

 

Vanaf 1 januari 2014 is aan onze praktijk een praktijkondersteuner voor geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) verbonden. Dat is iemand met kennis van mensen met psychische klachten.  

Onze POH-GGZ is Mw. H.G. Roerink-Tienkamp

Met een POH-GGZ in de praktijk is er de mogelijkheid om snel en laagdrempelig aan de slag te gaan met psychische en psychosociale klachten.

Wat kan de praktijkondersteuner voor u doen?

In een gesprek brengt de POH-GGZ met u uw klachten en vragen in kaart. Ook is het mogelijk dat met u gesproken wordt over de geschiedenis van uw klachten en wat u reeds geprobeerd heeft om van uw klachten af te komen. In bepaalde gevallen is een kortdurende behandeling van of ondersteuning bij deze klachten binnen de huisartsenpraktijk mogelijk. In andere gevallen wordt gekeken hoe en waar de klachten elders het beste opgepakt kunnen worden. Dit kan een vervolgtraject zijn bij bijvoorbeeld maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling. De POH-GGZ zal dit advies met u en de huisarts bespreken. 

De POH-GGZ kan daarbij dus helpen door:

  • het verhelderen van problemen;
  • het geven van advies over behandeling en verwijzing;
  • (in sommige gevallen) kortdurende behandeling in de huisartsenpraktijk;
  • nazorg na behandeling in de GGZ.

Hoe komt een afspraak bij de POH-GGZ tot stand?
U kunt met uw huisarts bespreken of een gesprek met de POH-GGZ voor u zinvol kan zijn. Als dat het geval is, wordt een eerste gesprek met de POH-GGZ gepland

Contact

Spoednummer 0592-330934
 

Huisartsenpraktijk M. Sonmez

Thorbeckelaan 195
9402 EP Assen
Telefoon:
0592-312561
Fax:
0592-398214
Routebeschrijving >